Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

Kádárta - Malomkert utcai fővezeték csere

Tisztelt Felhasználóink!
 
A BAKONYKARSZT Zrt. Veszprémi Üzemmérnöksége ezúton tájékoztatja Önöket, hogy a fővezetékcsere munkálatok a Veszprém-Kádárta városrész Malomkert utcai szakaszához érkeztek. A kicserélendő vezeték, az utcában haladó 450 mm névleges átmérőjű azbesztcement (eternit) cső, ami életkoránál és műszaki állapotánál fogva igencsak megérett a cserére. Ebben a csőben az ivóvíz a sztenderd hálózati nyomásnál nagyobb nyomással halad, ami komolyan igénybe vette a cső elöregedő szerkezetét, kötéseit és az alkalmazott gumi tömítéseket. Társaságunk azért, hogy megelőzze a váratlan (és komoly károkozással járó) tönkremenetelt, célul tűzte ki a legjobban igénybe vett (legnagyobb nyomású) szakasz cseréjét. Ezen munkálatok zajlanak majd az Önök utcájában. Az új, korszerű (HDKPE) anyagú vezeték az utca északi (páros) oldalán halad majd, a burkolat szélével párhuzamosan a zöld sávban. A munkálatok során lesznek olyan napszakok, mikor az ingatlan tulajdonosa nem tud a gépjárművével behajtani az ingatlanára, mert a földmunkák (az árok ásása) vagy a csövek fektetése épp az ő bejárója előtt zajlik. Ezen kényelmetlenséget sajnos nem tudjuk áthidalni, mert a földmunkákat és a vezeték fektetését egyéb módon nem tudjuk megoldani. A munkák földmunkák végzésének pontos ütemezéséről a munkát végző vállalkozó (Practical Kft.) helyszínen tartózkodó műszakvezetője fog naprakész tájékoztatást adni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a kivitelezés során minél kisebb kényelmetlenséget okozzunk Önöknek. A gyalogos és kocsibejárók keresztezésekor a meglévő és kiépített bejárókat esetenként meg kell bontanunk. A bontást igyekszünk majd körültekintően elvégezni, és az eredeti állapotot helyreállítani. Ennek rögzítésére munkatársaink fényképfelvételeket készítettek a bejárókról, a jelenlegi műszaki állapot dokumentálása érdekében. Az eredeti állapotok helyreállítása meg fog történni, a beruházás lezárásáig.

Mivel a cserélendő vezeték távvezeték, a munkálatok tervezett vízszolgáltatási szünettel nem járnak.

A munkálatok előre látható befejezési ideje 2020. június 30. Ezt természetesen a pandémiás helyzet eszkalálódása felülírhatja.

A BAKONYKARSZT Zrt. Veszprémi Üzemmérnökségének minden dolgozója tisztában van azzal, hogy ezen beruházás átmeneti kényelmetlenséget okoz Önöknek, de azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk Önök felé, hogy városunk biztonságos vízellátása érdekében végzett munkálatokkal kapcsolatban tanúsítsanak empátiát és türelmet!

Amennyiben kérdésük van, az alábbi elérhetőségeinket adjuk meg:
e-mail: bakonykarszt@bakonykarszt.hu
telefon: (88) 425-498

Szíves megértésüket ezúton is megköszönve:
BAKONYKARSZT Zrt.
Veszprémi Üzemmérnöksége

 
Pályázat