Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat
A BAKONYKARSZT Zrt.  elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye. Ez az akadálymentesítési nyilatkozat a BAKONYKARSZT Zrt. honlapjára (https://bakonykarszt.hu) vonatkozik. 
Megfelelőségi státusz 
Ez a honlap megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek. 
Nem akadálymentes tartalom 
Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes.
A 2018. évi LXXV. törvénynek nem feleltethetők meg az alábbiak:
A szkennelt PDF állományok nem felolvashatóak
A jelenlegi gyakorlat szerint a dokumentumok egy részének hitelesítése kézi aláírással történik. Az így keletkező PDF állományok szkennelése során nem minden esetben biztosítható, hogy azokat a képernyő-felolvasó programok értelmezni tudják.
Nem megfelelő kontrasztarány az alkalmazott témasablonban
A képernyő-felolvasó programot használó, illetve hangvezérléssel navigáló felhasználók részére a Honlapon alkalmazott témasablonban előfordulhat, hogy egyes alkalmazott színeknél alacsonyabb a kontrasztarány, amely a teljes körű akadálymentes használatot csökkentheti.
Aránytalan teher:
A BAKONYKARSZT Zrt. rendszeresen és nagy számban állít elő MS Office formátumú dokumentumokat, amelyekből PDF fájlok készülnek és jelennek meg honlapunkon. A jelenleg közzétett dokumentumok egy része nem mutat megfelelést, de ezek a meg nem felelések nem akadályozzák az információk megtekintését.
Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése 
Ez a nyilatkozat 2024. március 1-jén készült a BAKONYKARSZT Zrt. önértékelése alapján. 
Visszajelzés és elérhetőségek 
Az akadálymentesítéssel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket 
Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a Honlap a lehető legrövidebb időn belül, teljeskörűen akadálymentessé váljon. 
Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat a bakonykarszt[kukac]bakonykarszt[pont]hu e-mail címen jelezheti. A visszajelzési mechanizmuson küldött értesítések feldolgozásáért a BAKONYKARSZT Zrt. felelős. A törvény 4. § (2) bekezdése értelmében a BAKONYKARSZT Zrt. a jelzésre 30 napon belül köteles válaszolni.
 
 
Végrehajtási eljárás 
Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza. 
Ellenőrző szervezet: 
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Székhely címe: 1134 Budapest, Váci út 35. 
Levelezési cím: 1255 Bp., Pf.: 182. 
Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070, e-mail: ugyfelszolgalat[kukac]kifu[pont]hu
Ha a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem kap, vagy nem kielégítő választ kap a közszférabeli szervezettől, akkor bejelentése alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez. 
Pályázat