Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498

Új vízmű-gépház az aranyos-völgyi vízbázison

Veszprémben, az aranyos-völgyi vízbázis területén valósította meg a BAKONYKARSZT Zrt. azt a 48 millió forint értékű beruházást, melyet november 15-én adtak át ünnepélyesen.
A cég saját forrásból finanszírozta a munkálatokat. Kugler Gyula vezérigazgató az új létesítmény avatásán beszédében szólt arról, hogy a régi gépház lebontását követően új, korszerű vízmű-gépházat építettek az új technológiához, ami korszerűbb fertőtlenítési módszer alkalmazását teszi lehetővé. A vízbázist elhagyó ivóvíz csírátlanítását UV berendezés végzi, amely minimálisra csökkenti a fertőtlenítés céljából felhasznált klórvegyületek mennyiségét. Külön helyiségbe telepítették a fertőtlenítő és vegyszeradagoló berendezést. A vízbázis rekonstrukciójának keretében kicserélték az igencsak elhasználódott udvartéri vezetékeket, gépészeti berendezéseket, valamint az aknákban víz alatt elhelyezkedő szerelvényeket.
 
A megye 121 önkormányzata alapította tulajdonosként a BAKONKARSZT Zrt-t, amely az elmúlt 17 évben, az alapításkor a társaság tulajdonába adott víziközmű-vagyon értékét megkétszerezte. A megyeszékhelyen például 2,5 milliárd forintot költöttek saját forrásból értéknövelő beruházásokra.
Az új beruházás avatásával jelképesen megkezdődött a víziközmű vagyon visszaszolgáltatás az önkormányzatok részére, amit az idén életbelépett új víziközmű-szolgáltatási törvény írt elő. Porga Gyula veszprémi polgármester az aranyos-völgyi beruházás ünnepélyes átvétele kapcsán méltatta a közösségi, önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság színvonalas szolgáltató és fejlesztési tevékenységét. Hangsúlyozta: Veszprémben és környékén a vízszolgáltatás biztonságáért a következő évtől is a BAKONYKARSZT Zrt. felel majd.
 
az átadás képei galériánkban »