Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

A víz világnapja 2021. március 22.

A Víz Világnapja a környezetvédelem jelentőségére figyelmeztető dátumok egyike. Március 22-én emlékezünk meg e világnapról.
Társaságunk az Európai Unió támogatásával („Tiszta vízzel a fenntartható fejlődésért - Környezettudatos szemléletformálás a klímaváltozás korában” KEHOP-2.1.7.-2019-00019-es kódszámú projekt keretén belül) rajz, fotó és tanulmány/dolgozat pályázatot hirdetett Veszprém megye általános iskolás és középiskolás diákjai számára.
Régiónkban, a Veszprém megyei diákoknak meghirdetett pályázatra, a vízgazdálkodással, az ivóvíz-szolgáltatással, a szennyvíztisztítással és ezek egészségre gyakorolt hatásával, környezetvédelmi vonatkozásaival foglalkozó munkákat vártunk! A ”VÍZ ÉRTÉK! BECSÜLD MEG!” címmel kiírt felhívásra az általános iskolások rajzzal és írásos dolgozattal, míg a középiskolások tanulmányokkal, fotókkal pályázhattak. A részletes pályázati felhívást a megye minden általános és középfokú oktatási intézményének igazgatóságára eljuttatták a szervezők.
A pályázatra 52 iskolából érkeztek pályamunkák: 836 rajz, 14 tanulmány, 15 fotó és 25 egyéb ötletes pályamunka. Ebből 24 iskola tanulói kaptak 66 díjat.
A hagyományosnak mondható, március 24-ére tervezett Víz Világnapi díjátadó ünnepséget 2020-ban a koronavírus járvány miatt sajnos nem tudtuk megrendezni.
Reménykedünk abban, hogy talán az idei tanévben még tudunk személyesen találkozni a diákokkal, a pályázatunk nyerteseivel egy későbbre halasztott időpontban. Ha ez nem lesz lehetséges, akkor a díjak átadásának a tavalyi évhez hasonlóan azt a módját választjuk, hogy személyesen juttatjuk el a könyvjutalmakat az oklevelekkel együtt a díjazott diákok iskolai vezetőinek.
Úgy gondoltuk, hogy a díjazottak szívesen látnák a saját és a diáktársaik pályaművét is, ezért közzétettük a honlapunkon és a facebook oldalunkon a nyertes műveket és az elért helyezéseket. A díjazottak itt találhatók!
Pályázat