Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

Megújuló víziközművek a BAKONYKARSZT Zrt. üzemeltetési területén

Elindult az ivóvíz és szennyvíz-hálózatok fejlesztése a BAKONYKARSZT Zrt. szolgáltatási területén.
 
Az ivóvíz és szennyvíz rekonstrukciós fejlesztések célja a nem megfelelő, elöregedett ivóvíz és szennyvíz hálózati rendszerelemek cseréje illetve felújítása a hatékonyság növelésének érdekében.
 
A KEHOP-2.1.11-21-2022-00019 azonosítószámú projekt keretén belül a fejlesztés eredményeként közel 16 km hosszan, az alábbi településeken újul meg az ivóvíz ellátó hálózat egy része:
Devecser, Dörgicse, Farkasgyepű, Hajmáskér, Hidegkút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Papkeszi, Sóly, Szentantalfa, Szentkirályszabadja, Tagyon, Tótvázsony, Városlőd, Veszprém, Zirc.
 
A KEHOP-2.1.11-21-2022-00018 azonosítószámú projekt keretén belül a fejlesztés eredményeként közel 2 km hosszan, az alábbi településeken újul meg az szennyvíz ellátó hálózat egy része:
Balatonszőlős, Dörgicse, Hegymagas, Veszprém.
 
A felsorolt önkormányzatok mindkét esetben társulást alkotnak, melynek konzorciumvezetője a Bakonykarszt Zrt., mint víziközmű szolgáltató.
 
A projektek megvalósítása és az üzemeltetés során az energiahatékonyság és klímavédelem szempontjai egyaránt érvényesülnek.
 
A fejlesztések megvalósítását követően csökkenek az üzemeltetési költségek, nő a víz- és szennyvízellátás biztonsága és fenntarthatósága.
 
A projektek tervezett fizikai zárása 2023.11.30.
 
A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg.
 
Pályázat