Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

Víziközmű Múzeum

                                                                        
 

Túrajó tematikus városnéző séta:
A víz az úr - Víziközmű Múzeum látogatással
Árvizek a Séden, Tumler-féle vízmű, karsztvízbázis...
Merülj alá velünk Veszprém vízügyeibe!
További információ és jelentkezés: www.turajo.hu
 
Veszprém Megyei Jogú Város, mai értelemben vett vízművét 120 éve, 1896. október 1-jén helyezték üzembe, a BAKONYKARSZT Zrt-t pedig 20 évvel ezelőtt, 1996. január 1-jén alapították a tulajdonos önkormányzatok. A jeles évfordulók méltó megünnepléséhez a társaság felújította a Veszprémi Központi Gépházat és Trafóházat, melyben víziközmű múzeum és oktató terem kapott helyet.

A BAKONYKARSZT Zrt. által létrehozott Víziközmű Múzeum és Kiállítóterem nem csak az immár 125 éve működő Veszprémi ivóvízellátásnak állít emléket, hanem bepillantást enged egy tematikus kiállítással a „vízműves” szakma szépségeibe és részleteibe. A két épületben berendezett tárlat igyekszik bemutatni a víziközmű szolgáltatás két fő ágazatát, az ivóvízellátást, valamint a szennyvízcsatornázást és –tisztítást. Látogatóink színes tablókon megismerhetik a BAKONYKARSZT Zrt. jogelődjeinek történetét, továbbá érdekes régi tárgyak és eszközök megtekintésével közelebb juthatnak az egykori „vízművesek” mindennapi életéhez.

Tematikus Kiállítótermünkben a víziközmű szolgáltatás területén használt berendezések és technológiák kerülnek bemutatásra, mint például ivóvíznyerő kútfej kialakítása, ivóvíz és szennyvíz szivattyúk metszetei, a vízmérés-technika és a folyamatirányítás eszközei.
A környezetvédelem, ezen belül az édesvíz kincsünk védelmének fontosságát posztereken szemléltetjük. Nem titkolt célunk, hogy a Múzeumunk megtekintése után minden kedves látogatónk élményekben gazdagon, felelős környezettudatos polgárként távozzon! Hiszen ahogy társaságunk mottója hangzik:
 „A vízkincset nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!”
 
 
 
A MÚZEUM LÁTOGATÁSÁHOZ ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!
Bejelentkezés:
Társaságunk titkárságán: (88) 411-141 telefonszámon 1.9 menüpontban 8-12 óra között.
 
A múzeum megtekintése díjmentes.
 
Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 5-6.
E-mail: bakonykarszt@bakonykarszt.hu
 
 
       
   
   
 
Pályázat